Chung Jung One / мах амтлагч соус /

2222

Chung Jung One / мах амтлагч соус /

Солонгосын Бүлгуги соус Бүлгуги гэж юу вэ? Бүлгуги нь 600 гаруй жилийн түүхтэй Солонгосын үндэсний хоол юм. Когурёогийн үед “Мэг Жог” гэж нэрлэгдэж байсан ба Чусоны үед хааны ордны хоолны төлөөлөл болон “Нобиани” гэж нэрлэгдэж байв. Өнөө үед бүлгуги хоол нь өвөрмөц сайхан амтаараа дэлхийд танигдсан, Солонгосыг төлөөлөх хоолны нэг юм.

Бүтээгдэхүүний онцлог:
Цэвэр байгалийн гаралтай цуу, Солонгос лийр, дарс, үхрийн махыг анхилуун үнэртэй, амтлаг болгодог цагаан будааны архи зэргийг нарлагандаа агуулдаг.

Бүтээгдэхүүний төрөл:
-Үхрийн цул мах амтлагч
-Үхрийн ястай мах амтлагч
-Гахайн цул мах амтлагч
-Гахайн ястай мах амтлагч
-Тахиан цул мах амтлагч
-Тахиан ястай мах амтлагч

Хэрэглэх заавар:
600гр маханд 140гр амтлагч хийж сайтар хольж амталсны дараа бага зэрэг ус хийж доод тал нь 30 минут ба илүү удаан хугацаанд хөргөгчинд амрааж хэрэглэвэл илүү амттай болно. Бүх төрлийн мах махан бүтээгдэхүүн шархад хольж, дарж хэрэглэнэ.

хадгалах заавар:
Нарны шууд тусгалаас хол сэрүүн газар хадгалах ба хэрэглэх явцад хөргөгчинд хадгална.